• Stopnice

  STOPNICE

STOPNICE

Stopnišče je poseben prostor. Omogoča vertikalen prehod skozi objekt in hkrati služi kot estetski element, ki med seboj povezuje etaže objekta v celoto. Biti mora funkcionalno in varno.

Pri snovanju in izdelavi kamnitih stopnic upoštevamo želje strank in arhitekturno zasnovo stopnišča.

Nudimo dva tipa stopnic:klasične,položene v cementno malto in  samonosilne stopnice različnih izvedb:

 

Klasične kamnite stopnice, položene v cementno malto:

Za klasičen način vgradnje potrebujemo 5-6cm svetlobe po višini in globini. Debelina nastopnih plošč je običajno 3, debelina čel pa 2cm, preostanek potrebujemo za podložni beton s cementno polivko. Stopniščno ramo, ki ni pravilno zabetoniranapo potrebi preoblikujemo, dadosežemo enakomerno razporeditev stopnic po višini in globini. To daje stopnicam funkcionalnost in urejen videz ter uporabnikupotrebno varnost.

Samonosilne kamnite stopnice različnih izvedb:      

Samonosilne kamnite stopnice izvajamo »na ključ«in sicer od meritev, načrtovanja do izvedbe vključno s pasarskimi, mizarskimi in zidarskimi deli.

Nujne kovinske ali lesene nosilne elemente vgradimo v celoto ne le kot statični ampak tudi kot estetski element, ki stopnišče smiselno dopolni. Kupcem pri izbiri barve svetujemo, da upoštevajo dnevno osvetljenost stopnišča. Če imate v stopnišču manj svetlobe, priporočamo izbiro svetlejših odtenkov.

Stopnice najrazličnejših izvedb in oblik z najzahtevnejšimi detajli vam lahko izvedemo iz več kot dvajsetih  različnih vrst kamna, ki so stalno na zalogi. Na željo strank dobavimo tudi kamne, ki jih na zalogi sicer ne držimo.

Nudimo različne površinske obdelave kamnitih stopnic, od polirane, ščetkane, peskane do žgane. Robove stopniščnih elementov vam po želji obdelamo z različnimi profiliranimi orodji. Vrsta profila izberete skladno s stopniščno zidno obrobo, ki jo na željo stranke vgradimo v steno.

 • Stopnice

  STOPNICE

  STOPNICE IZ MARMORJA IN GRANITA
 • Stopnice

  STOPNICE

  STOPNICE IZ MARMORJA IN GRANITA
 • Stopnice

  STOPNICE

  STOPNICE IZ MARMORJA IN GRANITA

KAKO DO STOPNIC

OGLED IN SVETOVANJE
MERITEV
IZDELAVA
MONTAŽA
1
2
3
4

NAŠA PONUDBA

Call Now Button Scroll to Top